Over mij

Welkom op mijn website! Mijn naam is Ron Boeré, en ik beschouw mezelf als een echt “mensen mens”. Het zal je dan ook niet verbazen dat het fotograferen van personen een van mijn grootste passies is.
Maar dat is niet alles – ik ben ook iemand met de “handen uit de mouwen” mentaliteit. Daardoor ben ik bijzonder geïnteresseerd in alles wat met ambacht te maken heeft – dat kan traditioneel handwerk zijn zoals kantklossen of klompen maken, maar voor mij omvat het vooral creativiteit, handwerk en passie in welke vorm dan ook.
Ik koester een warm gevoel voor mensen die op ambachtelijke wijze werken, die tastbare, visuele of eetbare creaties tot leven brengen. Het is een bron van inspiratie voor mij om deze mensen te ontmoeten en hun vakmanschap vast te leggen in beelden die hun verhaal vertellen.
Daarnaast ben ik ook gepassioneerd door eten. Mijn achtergrond en liefde voor culinaire creaties hebben me ertoe gebracht om heerlijke gerechten te maken. Hoe mooi is het dan, als je zelf heerlijke gerechten kunt bereiden, om door andere gemaakte gerechten vervolgens op een manier vast te leggen die je verleidt om er direct van te gaan genieten. De combinatie van voedsel en fotografie is voor mij een ware kunstvorm waar ik enorm van geniet.
In de studio komen verschillende elementen samen, waarbij ik gebruik maak van licht, zowel flitsers als continulicht, om mijn onderwerpen -of het nu gerechten, producten of mensen zijn- prachtig in beeld te brengen. Het creëren van het perfecte beeld dat de essentie van het onderwerp vastlegt, geeft me een enorme voldoening en een gevoel van trots.
Ik ben toegankelijk en werk graag samen met mensen. Ik regisseer graag en zorg ervoor dat iedereen zich op zijn gemak voelt voor de camera. Mijn humor en bedachtzame aanpak helpt me om een ontspannen sfeer te creëren, wat resulteert in authentieke en spontane beelden.
Fotografie is voor mij geen compleet nieuw terrein. Mijn passie begon al in mijn jeugd ik herinner me nog dat ik als kind in mijn vaders donkerekamer meekeek hoe hij zwart/wit foto’s ontwikkelde en afdrukte. Van hem heb ik het besef dat je met licht kunt spelen en daardoor de mooiste beelden kan creëren. Jacobszoon is dan ook een verwijzing naar het feit dat ik de zoon ben van Jacob en tijdens shoots vaak aan hem moet denken.
Ik werk doelgericht en planmatig, maar ik ben ook in staat om te improviseren en me aan te passen aan verschillende situaties. Flexibiliteit en creativiteit zijn essentiële eigenschappen in mijn werk. Als fotograaf ben ik nieuwsgierig en empathisch. Bij bedrijven ben ik altijd geïnteresseerd in de technische aspecten, wat me een waardevol inzicht geeft om het beste uit mijn fotografie te halen. Bij mensen ben ik oprecht benieuwd naar hun verhalen en achtergronden, wat mijn werk een extra dimensie geeft.
Het lijkt me een uitdaging om jouw, je verhaal, creaties of bedrijf met mijn camera vast te leggen en de schoonheid van ambacht en passie te delen met de wereld. Neem gerust contact met me op, ik sta klaar om samen met jou iets bijzonders te creëren!