Wie is Ron

Als student aan de Fotoschool in Amsterdam ben ik mij verder aan het ontwikkelen als fotograaf. Als ik de 2 jarige opleiding heb afgerond mag ik mezelf Vakfotograaf noemen. Maar voordat het zover is ben ik vooral aan het genieten van het maken van mooie beelden.

Ik ben een mensen mens, dus ligt het voor de hand dat ik mensen fotograferen tot mijn hoofdzaak ga maken. Daarnaast ben ik zelf van de “hands on” en “handen uit de mouwen” mentaliteit. Hierdoor ben ik erg geïnteresseerd in alles dat met ambacht te maken heeft. Dit maakt dat ik een warm gevoel krijg van mensen die ambachtelijk werken, dingen maken en creëren. Dus mensen die tastbare, visuele of eetbare “dingen” doen en/of maken. En dat zo vastleggen dat je meer wilt weten over het ambacht of de mens die het ambacht beoefend. Mijn focus gaat niet uit naar alleen het een of alleen het ander, de combinatie vastleggen is mijn doel voor nu.

Door mijn achtergrond en liefde voor eten zie ik me daar ook heel goed mee werken. Het (laten) maken van een perfect gerecht en dat zo op beeld vast leggen dat je niets anders wil, dan na het zien van dat beeld, het wil bestellen en er van genieten. Het in een studio schikken van alles dat hiervoor nodig is vind ik erg leuk om te doen, van een bloemetje op de achtergrond en de belichting met flitser of continulicht. Lekker priegelen om uiteindelijk het ultieme beeld vastgelegd te hebben geeft mij een kick.

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Deze website zit nog in de opbouwfase. Kom gerust binnenkort terug dan zul je zien dat er goed aan de site gewerkt is.

 

K o f f i e  l i e f h e b b e r

JA! Door mijn ervaring als horecaondernemer weet ik hoe eten moet smaken.

Maar ik ben ook verzot op goede koffie. Thuis drink ik het liefst een cappuccino gemaakt met mijn Solis espressomachine van versgemalen Filicori koffiebonen. En dan de melk zo geschuimd dat het asl een mooie lobbig foam uit het kannetje schenkt. Niet te heet en zonder grote luchtbellen. Het is best een kunst om dit zo te maken. Daarvoor heb ik echt wel vele liters melk moeten leren opschuimen. Gewoon verse melk gebruiken en geen houdbare, deze smaakt zoet en heeft een bijsmaak waar ik niet gelukkig van wordt.

En dan natuurlijk het lekkerst om er geen smaak, deze zijn veelal synthetisch en bevatten een berg suiker, aan toe te voegen. En cacaopoeder is tegenwoordig ook `NotDone`.